yogagroothandel.nl - uw online yoga magazijn

Winkelwagentje

Uw mandje is nog leeg.

Hem sandal wierookacaya total grip yoga towel blauw

Rhino Horn netipot rood
Bekijk grote afbeelding


Rhino Horn netipot rood

Prijs per product (stuks): Log in voor onze groothandelsprijs

Stel een vraag over dit product

De originele Rhino Horn netipot is ideaal voor een neusspoeling met lauw zout water.

Deze Rhino Horn netipot wordt geleverd inclusief Rhino doseerlepel en een uitgebreide, Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. Het ideale neuskannetje voor dagelijks gebruik. Het spoelen van uw neus met een Rhino Horn netipot is makkelijk en verfrissend. Neem hiervoor één maatlepel zout en vul de Rhino Horn netipot met lauwwarm water. Lees onze gebruiksaanwijzing voor gebruik van de netipot.

Neusspoelen en Covid-19 / Corona


maandag 23 maart 2020

Een hele goede behandeling bij veel neusaandoeningen (o.a. allergie, neusbijholtenontsteking) het spoelen van de neus met zoutwater, moet tijdens deze Coronacrisis met meer voorzichtigheid worden uitgevoerd. Immers het virus zou zo maar op meer en verkeerde plaatsen terecht kunnen komen. Hiermee wordt de kans groter dat u uw omgeving besmet.

De KNO-vereniging adviseert daarom:

1. spoel de neus alleen als het echt nodig is,

2. spoel de neus zonder anderen in uw omgeving

3. zorg dat uw neus niet nalekt in de aanwezigheid van anderen.

Bij twijfel raadpleeg uw huisarts.

Bij hooikoorts en luchtwegallergie

Een neusdouche is een natuurlijke, veilige en hygiënische manier om de vervelende symptomen van hooikoorts en luchtweg- allergie te verlichten. U spoelt uw neus schoon en heeft minder last van klachten.

Bij verkoudheid en bijholteontsteking

Door uw neus te spoelen met een zoutoplossing worden bacteriën en vuil afgevoerd. Het zoute water herstelt de vochtigheidsgraad en vermindert de ontsteking van het slijmvlies. Resultaat: een vrijere ademhaling.

Na een neusoperatie

Na een neusoperatie adviseren KNO-artsen veelal om de neus te spoelen met een zoutoplossing. Dit helpt om op een voorzichtige manier oud bloed te verwijderen en korstvorming tegen te gaan.

De neti pot bij Yoga

Het spoelen van de neus met een neti pot zoals de Rhino Horn is een oude traditie uit de Ayurveda. Duizenden jaren geleden werd dit al toegepast in India voor lichamelijke en geestelijke reiniging.Het spoelen van de neusholtes met lauw warm zout water reinigt de neusholtes en zorgt voor een vrije ademhaling. Obstakels die uw ademen kunnen belemmeren bij concentratie oefeningen en meditatie verdwijnen. Tevens wordt de neusspoeling bij Yoga in de ochtend toegepast voor het behoud van evenwicht in de Kapha Dosha, een energiepatroon in het lichaam. Dit maakt ’s ochtends uw hoofd vrij en biedt voordeel voor de gehele dag.